طی حکمی از سوی رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، رییس و اعضای اندیشکده علم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت منصوب شدند.
براساس احکام صادره از سوی دکتر صادق واعظ زاده رئیس شورای عالی و رئیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت آقای دکتر هادی اکبر زاده به سمت ریاست اندیشکده علم و آقایان دکتر علی اکبر موسوی موحدی، دکتر مجتبی شمسی پور، دکتر محمد رحیم عیوضی، دکتر غلامحسین رحیمی، دکتر محمد رضا محمدی زاده، دکتر محمد مهدی شیخ جباری و دکتر ایمان افتخاری به عنوان اعضای اندیشکده علم مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برای مدت دوسال منصوب شدند.
گفتنی است اندیشکدههای مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به عنوان حلقه مرکزی فعالیتهای مربوط به تحقیق و طراحی الگو، در مرکز الگو تعریف و تاکنون بر اساس تصمیم شورای عالی مرکز، تعداد 13 اندیشکده راه اندازی و کار خود را برای اجرای وظایف محوله آغاز کرده است.
به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگو براساس نظامنامه اندیشکدهها که به تصویب شورای عالی الگو رسیده، هر یک از اندیشکدههای مرکز مسئولیت هماهنگی و ساماندهی امر تحقیق و طراحی و تدوین بخشی از الگو و پایش اجرای آن را بر عهده دارند.
بر اساس این تعریف، هر اندیشکده، اتاق فکری است متشکل از 15 الی 25 نفر از: صاحبنظران با سابقه فعاليت مؤثر و موفق در فعالیتهايی نظیر مدیریت راهبردي، سیاستگذاری و قانونگذاری، اساتيد و فضلاي حوزه و دانشگاه كه در موضوع انديشكده صاحب کرسی و یا دارای آثار علمی برجسته باشند.
كارآفرينان و فعالان برجسته بخش خصوصی صاحبنظر در موضوع انديشكده نیز میتوانند به عضویت اندیشکده منصوب شوند. علاوه براین ها سه تا پنج نفر از محققان جوان كه به صورت پارهوقت با مركز همكاري دارند بعنوان بدنه كارگروه ویژه انديشكده را تشكيل ميدهند.
براساس مصوبه شورای عالی مرکز هر یک از اندیشکدهها وظیفه دارند مراحل کار اندیشکده در چارچوب روش شناسی و نظام کل الگو را تدوین، روششناسی و مبانی (ارزشها و بینشهای) مرتبط با حوزه فعالیت اندیشکده را تعریف، مکاتب و نظریههای توسعه و کمک به نظریهپردازی در باب پیشرفت اسلامی ایرانی را نقد، و خطوط و زمینههای پژوهشی مورد نیاز الگو به مراکز علمی و پژوهشی و محققان کشور را پیشنهاد و روند گذشته کشور و تصویر و تحلیل وضعیت کشور در حوزه تخصصی اندیشکده را ارزیابی و آسیبشناسی مینمایند. همچنین شاخصهای مقدماتی ارزیابی پیشرفت کشور در شرایط حال را تدوین نموده و اسنادی که در موضوع فعالیت اندیشکده قبلا در مراجع ذیصلاح تصویب و ابلاغ شده را بررسی و تحلیل مینمایند. مطالعه تطبیقی (مقایسهای) در خصوص تجربیات سایر کشورها، انجام مطالعات آینده پژوهی،تدوین اهداف بلند مدت و راهبردهای بلند مدت طراحی نظامها و سازوکارهای زمینهساز حرکت جامعه در مسیر پیشرفت نیز از جمله وظایف اندیشکدههای مرکز الگو به شمار میرود.