امروز با توسعه تکنولوژی یکی از دغدغه های مهم والدین ارتباط فرزندان با فضای مجازی است. چرا که فضای مجازی مرزهای جغرافیائی را در هم نوردیده و رؤیای دهکده جهانی را به منصه ظهور رسانیده است.
اندیشکده خانواده الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در راستای رسالت ذاتی خود با آگاهی از جنبه های مثبت و منفی فضای مجازی بر جنبه های شخصیتی، رفتاری و سبک زندگی آحاد کاربران و مخاطبان با دعوت از صاحب نظران و کنشگران به بررسی این پدیده شگرف و رو به رشد بپردازد. بر همین اساس از آقای دکتر مرتضی منطقی استاد تمام دانشگاه خوارزمی که صاحب تألیفات و پژوهش های فراوانی در این حوزه می باشد، دعوت بعمل آورد تا با حضور در مرکز حاصل تجارب و یافته های علمی خود را به اشتراک گذارند. مضافاً این که در چند تدابیر سند الگو نیز معطوف به ظرفیت های فضای مجازی است و بر ایمن سازی و فراهم کردن زیرساخت های لازم این پدیده بر پایه ارزش ها، فرهنگ و هویت اسلامی ایرانی تأکید دارد.
دکتر منطقی که در جمع اعضای اندیشکده خانواده سخن می گفت: اظهار کرد بدون شک فضای مجازی که به تعبیر بعضی از بزرگان به فضای حقیقی تبدیل شده است، وقت زیادی از بزرگسالان، جوانان، نوجوانان و حتی کودکان را به خود اختصاص می دهد. برابر آمارهای اعلام شده تراکنش مالی فضای مجازی به سرعت در حال افزایش است. افزایش روزانه کسب و کارهای اینترنتی تهدیدی جدی برای بعضی از مشاغل سنتی شده است. عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در کنار این واقعیت، فضای مجازی یا به تعبیر بعضی از بزرگان فضای حقیقی مدرن و پسا مدرن پدیده نوظهوری است که مرزهای آن بر کسی آشکار نیست!! حتی طراحان و پدیدآورندگان این فناوری نیز ناتوان از تعیین مرزهای آن هستند. اکنون که این فناوری در دسترس قریب به اتفاق جمعیت فعال جهان قرار گرفته است، لازم است کاربران و مخاطبان این پدیده نوظهور شناخت لازم را در ارتباط با مواجهه با این فناروی را کسب کنند، تا گرفتار دام های پنهان و آشکار آن نشوند. دکتر منطقی با طرح دو سطح از تبیین برای کاربران خودکنترل و برخوردار از بستر فرهنگی و فناوری های ارتباطی و کاربران خودکنترل اندک و بی بهره از بسترسازی فرهنگی و فناوری های ارتباطی به بیان یافته های پژوهشی خود پرداخت و اظهار داشت: تعدادی از افراد نمونه تحقیق در توضیح علت روی آوردن به شبکه های اجتماعی به بیان عباراتی نظیر؛ نیازهای درسی، کمک درسی، یادگیری زبان، کتاب خوانی، کسب اطلاعات فلسفی، آشنا شدن با فرهنگ های دیگر کشورها، یادگیری هنر های مورد علاقه و مهارت های کسب و کار، بازاریابی، فروش، اطلاعات زیست محیطی، شناخت فعالان و عالمان اجتماعی گمنام، مشارکت در کمپین های حمایت از حیوانات و امثال آن پرداختند.به نظر ایشان، از چنین منظری، فضای مجازی فرصت ذیقیمتی در اختیار کاربران قرار می دهد.
ایشان در ادامه به مباحث پشت صحنه این رسانه پرداخت و اظهار داشت: دامن زدن به هرزه گری،استقبال از صور مختلف ارتباط جنسی،تحول یابی مقوله عشق، کمرنگ شدن مقوله خانواده، عادی جلوه دادن مصرف مواد مخدر، گسترده شدن معیارهای لذت مدار، نمایش زندگی خود در ویترین این شبکه ها، تبدیل فضای مجازی به مرجعیت اطلاعاتی، دامن زدن به فرهنگ مبتنی بر خشم، تغییر مرجع فرهنگی نوجوانان و جوانان از نهاد خانواده، مدرسه و جامعه به شبکه ها و ایجاد گسست ارزشی و فرهنگی از دیگر اهداف دست اندرکاران این شبکه ها می باشد. دکتر منطقی در ادامه باارائه پیشنهادهائی در خصوص نظام مند کردن این پدیده گفت . تغییر رویکرد نهادهای سیاست گذار از برخورد سیاسی به برخورد علمی، اقدام به بسترسازی فرهنگی برای استفاده بهینه از ظرفیت های این رسانه، انجام مطالعات آینده پژوهی و بازنگری جدی در خط مشی دهای کلان نگر جامعه در ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی از جمله پیشنهادهای این استاد دانشگاه و پژوهشگر فضای مجازی با تأکید بر بعضی شبکه اجتماعی می باشد.