یکشنبه, ۰۲ دی ۱۴۰۳

رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به تعبیر امام خمینی (ره) که انقلاب اسلامی را «انفجار نور» خواندند، پیشرفت علمی سریع و خیره‌کننده‌ سال‌های اخیر را از نمود‌های بارز این تعبیر ارزیابی کرد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر واعظ‌زاده اظهار كرد: یکی از دستاورد‌های برجسته و نقاط موفق انقلاب، پیشرفت‌های بارز در حوزه علم است که شاید بتوان تحلیل انقلاب را بر این اساس مطرح کرد. انقلاب اسلامی فقط شعار بهبود معیشت مردم را نمی‌داد، بلکه دنیا و آخرت و خدا را به هم مرتبط می‌کرد که حرف جدیدی بود. رهبری انقلاب هم یک عالم و چهره شاخص علمی بود که از این بعد نیز انقلاب اسلامی در دنیا بی‌سابقه بود.

وی با بیان این‌که از این لحاظ تحلیل انقلاب بسیار دشوار است به تعبیر امام خمینی (ره) در خصوص انقلاب اسلامی اشاره کرد که از آن به عنوان انفجار نور یاد کردند.

واعظ‌زاده گفت: اوایل انقلاب برداشت ما به درستی این بود که نوری که امام (ره) فرمودند نور الهی، نور معنویت و آزادی و استقلال کشور است که به یک باره درخشیده و در جامعه دیده شده است. این تعبیر امروز هم می‌تواند مصداق داشته باشد، اما مطمئناً بعد از سی سال، ظهور و بروز این نور را باید در عرصه‌ای دیگر جست‌وجو کرد که به نظر من، حوزه‌ علم است. علمی که در معارف دینی ما نیز به نور تشبیه شده است.

استاد دانشگاه تهران در تبیین تحلیل خود در خصوص انفجار علمی پس از انقلاب گفت: آمارها به روشنی صحت این ادعا را نشان می‌دهد چنان که جمعیت دانشجویی کشور نسبت به اول انقلاب 25 برابر، تعداد اعضای هیآت علمی 20 برابر و تولیدات علمی ما 50 برابر افزایش داشته است.

وی خاطر نشان کرد: چهار میلیون دانشجو و شش، هفت میلیون دانش‌آموخته بعد از انقلاب از نمود‌های انفجار نور علم در کشور هستند. در حال حاضر به‌ طور متوسط نیمی از خانواده‌های ایرانی حداقل یک دانشجو یا دانش‌آموخته دانشگاهی دارند و از روشنایی این نور بهره‌مند شده‌اند، البته نور علاوه بر روشنایی گرما هم دارد و برای این‌که گرمای نور علم به ما برسد، باید بتوانیم علم را به فن‌آوری تبدیل کنیم و گرمای دانش را در کالاها و خدمات حاصل احساس کنیم. روندی که در کشور شروع شده، ولی به کندی پیش می‌رود.

دکتر واعظ‌زاده تصریح کرد: در کنار تبدیل علم به فن‌آوری باید علمی کردن روش‌ها، سیاست‌ها و الگوی مدیریتی کشور هم مدنظر قرار گیرد تا گرمای علم نیز چون نور آن در کشور متجلی شود.

رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خاطر نشان کرد که مرکز نیز با حضور متخصصان و صاحب‌نظران برای تحقق این امر در کشور و حل مسائل و مشکلات موجود برنامه‌ریزی می‌کند که امید می‌رود به یاری خدا برنامه و الگوی جامعی تهیه شود.

دکتر واعظ‌زاده که در یک برنامه‌ تلویزیونی به مناسبت ایام الله دهه فجر سخن می‌گفت، در بخش دیگری از این سخنان خود به بیان خاطره‌ای از دوران مبارزات قبل از انقلاب پرداخت و گفت: در سال 56 زمانی که کارتر رییس جمهور وقت آمریکا به ایران آمده بود، هنوز مردم به صحنه نیامده بودند و ساواک و نیروهای نظامی حاکم بودند. در آن مقطع دانشجویان، حرکت‌های اعتراضی را در نقاط مختلف تهران تدارک می‌دیدند تا ترس مردم را از بین ببرند و آنها را به صحنه بیاورند.

وی گفت: مصادف با سفر کارتر با دانشجویان دانشگاه‌های مختلف تهران قرار گذاشتیم که یک راهپیمایی سکوت در خیابان جمهوری امروز برگزار کنیم تا در شرایطی که کارتر، ایران را جزیره ثبات توصیف کرده بود، در حضور خبرنگاران خارجی، اعتراض خود را نشان دهیم. حدود 300 دانشجو در راهپیمایی شرکت داشتند. در محدوده تقاطع خیابان‌های جمهوری و ولی‌عصر بودیم که تعدادی آمبولانس را مشاهده کردیم که به طرف جمعیت می‌آمدند تصور کردیم آمبولانس‌های حامل بیمار هستند، ولی وقتی به مقابل ما رسیدند و درهایشان باز شد با هجوم گارد مسلح مواجه شدیم که به تعقیب و دستگیری دانشجوها پرداختند. راهپیمایی سکوت با شعار تظاهر‌کنندگان همراه شد و هر کس به طرفی رفت.

من هم به یکی از کوچه‌های فرعی جنوب خیابان جمهوری پیچیدم که دیدم خودروهای گارد در تعقیب من هستند، ناگهان به ساختمانی رسیدم که در آن باز بود وارد ساختمان شدم و به طبقه سوم، چهارم رسیدم که دیدم در یک آپارتمان باز است. آپارتمان نیمه‌کاره بود و کارگران مشغول نصب پنجره‌های آن بودند. بدون این‌که چیزی بگویم یکی از کارگر‌ها که از بالای ساختمان شاهد صحنه بود لباسش را به من داد و من هم با پوشیدن لباس کار و گرفتن ابزار مشغول کار شدم. تا زمانی که اوضاع کمی آرام‌تر شد، همراه کارگران بودم و در آخر هم سرکارگر با من پایین آمد و طوری وانمود کرد که من کارگری هستم که برای خرید ابزار می‌روم. به این ترتیب از بین مأموران گارد و ساواک عبور کردم. این خاطره همواره برای من یادآور همدلی مردم در دوران انقلاب است که سرانجام به پیروزی انقلاب اسلامی منجر شد.

نوشتن دیدگاه

Back to top