یکشنبه, ۰۷ مرداد ۱۴۰۳

رییس اندیشکده معنویت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: گرایش به ذات خداوند بر اساس آیه شریفه قرآن و آنچه که در تعالیم اسلامی ذکر شده است فطری است و هر انسانی علاقه دارد که به سمت خداوند حرکت کند اما در عمل هم لازم است که اقداماتی صورت گیرد تا انسان عملکردی متعادل و موفق داشته باشد.

حجت الاسلام دکتر احمد احمدی با اشاره به قرآن کریم، کتب امام خمینی و استاد مطهری عنوان کرد: لازم است که برای الگوی اسلامی پیشرفت به این فرمایشات و همچنین کتاب علامه طباطبایی مراجعه کرد و ابتدا خداوند را شناخت و سپس به گرایش انسان‌ها به خداوند توجه کرد تا بتوان الگوی مناسب اسلامی پیشرفت را ترسیم کرد.

وی با اشاره به اینکه نظریه لنین در خصوص رشد جوامع با نفی دین شکست خورده است ادامه داد: اکنون در روسیه و در همان سالن باشکوهی که روزی لنین می‌گفت دین در جامعه اثر مخرب دارد سخنرانی‌هایی برگزار می‌شود که اندیشه لنین را نفی کرده و معتقد است که دین لازمه پیشرفت جوامع است.

رییس اندیشکده معنویت ادامه داد: نکته مهم این است که انسان فطرتاً خداشناس و خداجو است و توان دوری از ذات خداوند را ندارد اما گاهی در شناخت خداوند دچار مشکل می‌شود، این است که می‌بینیم غرب با وجود پیشرفت و توسعه از معنویات جا مانده و دچار مشکلات عدیده ای شده است چرا که توسعه در کنار دین‌داری به نتایج مثبت و قابل قبول خواهد رسید.

وی گفت: انسان باید صفات اخلاقی خود را تقویت کند تا بتواند موفق باشد.

دکتر احمدی با برشمردن زندگانی افرادی که در علم موفق بودند به انیشتین اشاره کرد که صداهایی در هستی وجود دارد که به زبان علم شنیده نمی‌شود و دریافت این صداها با پیامبران است و گوش ویژه ای نیاز دارد، سپس ادامه داد: حتی هایزنبرگ که منکر خداوند بود در سال‌هاي آخر عمرش حالت عرفانی پیدا کرده بود، گاندی نیز قبل از شروع فعالیت روزانه‌اش کتاب‌های مقدس را مطالعه می‌کرد، این نشانه دیگری است که ذات هر فردی دنبال خالق و خداوند می‌گردد.

وی گفت: کرامت انسان باید در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت لحاظ شود زیرا انسان مکرم درگاه خداوند است. کاری که امروز سلفی‌ها با اسلام انجام دادند با هیچ منطقی سازگار نیست و قرآن مملو از آیات مورد کرامت انسان است. 

Back to top