یکشنبه, ۰۴ آذر ۱۴۰۳

استاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر این‌که دستگاه جغرافیایی ایران همانند بسیاری از وجوه دیگر این سرزمین دارای تنوع خاصی است، تصریح کرد: با توجه به این مقوله باید الگوهای برنامه‌ریزی شده در چنین ظرف مکانی تحقق یابد در حالی که تاکنون این تاثیرات در تمام برنامه‌های تدوین‌شده توسعه و پیشرفت مغفول مانده است.

به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دکتر محمد حسین رامشت، استاد جغرافیای دانشگاه اصفهان، در نشست تخصصی کارگروه آب، خاک و کشاورزی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، با اشاره به چشم‌اندازهای متفاوت ایران و ضرورت درک درست شرایط جغرافیایی کشور اظهار داشت: هویت مکانی را نباید در برنامه‌های توسعه نادیده انگاشت؛ همان‌گونه که در اسناد بالادستی برای مفاهیم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تدابیر لازم پیش‌بینی شده است، باید به این مقوله نیز توجه ویژه داشت.

وی ادامه داد: باید واژه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ظرف مکانی ایران مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که خارج از این ظرف نتیجه مطلوب را به دنبال نخواهد داشت. از این رو باید مفاهیم ارزشی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تحت تاثر هویت مکانی شکل گیرد.

رامشت در ادامه مهمترین چالش‌های طبیعی پیش روی تمدن اسلامی ایرانی را مورد بحث قرار داد و با بیان این‌که خشکسالی و گرم شدن متوسط دمای ایران از جمله مسائلی است که باید در جریان برنامه‌های توسعه و پیشرفت مد نظر قرار گیرد، خاطرنشان کرد: باید مساله آب در کشور به عنوان موضوعی ملی تلقی شود و راهبرد تولید آب نیز در دستور کار وزارت نیرو قرار گیرد.

وی افزود: همان‌گونه که شبکه برق سراسری در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد باید شبکه آب سراسری نیز مورد توجه قرار گیرد تا قدرت مدیریت و مانور منابع آبی را به دست آوریم.

این استاد دانشگاه اصفهان در سخنان خود پیشنهادهایی برای تولید و مدیریت منابع آب کشور مطرح کرد.

در پايان، جلسه از يك فضاي تضارب آراء عادلانه برخوردار بود و حاضرين به ارائه نقطه نظرات و ديدگاه‌هاي خود پرداختند.

Back to top