پنجشنبه, ۰۴ بهمن ۱۴۰۳

دکتر محمدحسن روزی‌طلب دبیر کمیسیون سنجش قابليت هاي راهبردي كشور و سرمايه های ماندگار كشور سند الگوی پایه گفت: در این کمیسیون دوازده سوال مطرح شد؛ اینکه قابلیت­ها و سرمایه های کشور چیست؟ و آیا در حال حاضر از این ظرفیت ها خوب استفاده می شود؟ و اینکه چگونه باید از آنها استفاده کرد؟ و نقش مردم و قوای سه گانه برای ارتقا بهره‌وری از آنها چیست؟

وی افزود: اعضای کمیسیون نظر داشتند که قابلیت ها و سرمایه های کشور بسیار عظیم و بزرگ است که در الگوي اسلامی ایرانی پیشرفت باید به آنها توجه شود و به طور کلی الگوي پیشرفت نیز بر روی این ظرفیت ها تاثیر می گذارد.

دکتر روزی طلب ادامه داد: این ظرفیت ها به منابع انسانی، موقعیت راهبردی کشور، اقلیم متنوع ، مواهب خدادادی و منابع طبیعی زیر زمینی مانند گاز، نفت، معادن و منابع طبیعی و پایه نظیر آب، خاک، جنگل‌ها و مراتع، تنوع زیستی، آفتاب، باد و کویر، پیشینه فرهنگی، مدنی و تاریخی ایران، پشتوانه خوب دینی و مذهبی تقسیم می شود.

وی خاطرنشان کرد: در نهایت برآورد کمیسیون این شد که در وضع حاضر خیلی خوب از این ظرفیت‌ها استفاده نمی شود و تنها توانسته‌ایم از نفت و گاز تا حدی بهره ببریم. لذا باید در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به افزایش بهره وری از این ظرفیت‌ها و سرمایه‌های ملی ماندگار تاکید شود و کلیه نهادها و مردم باید در این رابطه کمک کنند و با توجه به تحولات ایران، منطقه و جهان باید یکی از موضوعات مهم الگو، چگونگی استفاده بهینه از این قابلیت‌ها و ظرفیت‌ها باشد که در حال حاضر به صورت بهینه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

Back to top