یکشنبه, ۰۲ دی ۱۴۰۳

ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با استقبال بیش از 1257 نفر از جوانان پیشگام از سراسر کشور صبح پنجشنبه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

علی متقیان، دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت طی سخنانی در مراسم افتتاحیه کنگره گفت: در این کنگره 805 اثر در قالب مقاله نوشتار،‌ آثار هنری، نرم افزار، وب نویسی، شبکه‌های اجتماعی، رساله و پایان نامه های مرتبط با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دریافت شد که از تعداد 805 اثر رسیده پس از داوری 715 اثر شایسته حضور در روال داوری محتوایی تشخیص داده شد.

وی ادامه داد: در این بررسی‌ها 605 مقاله نوشتاری، 78 رساله و پایان نامه، 30 اثر تصویری، 20 نرم افزار و چند رسانه‌یی، هشت شعر پیشرفت و 25 فعالیت مستمر دانشجویی مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت از این تعداد 279 اثر در قالب لوح فشرده ای انتشار یافت و 56 مقاله نیز در چهار گروه موازی و هشت نشست ارائه شد.

متقیان با اشاره به ارزیابی های انجام شده بر روی پایان نامه ها ادامه داد:‌ از میان 78 پایان نامه و رساله رسیده تعداد 52 پایان نامه با موضوع پیشرفت همخوانی داشته که در مراسم اختتامیه اثر برتر معرفی می‌شود.

وی، مشارکت دانشجویان در این کنگره را از نقاط قابل توجه برگزاری ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت ذکر کرد و ادامه داد: تعداد قابل توجهی از دانشجویان که در کنگره‌های گذشته حضور فعال داشتند و توانایی های خود را به اثبات رساندند در قسمت‌های مختلف و جلسات مشورتی و اتاق‌های فکر و حلقه‌های فکری مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مشارکت داده شدند که این افراد نقش موثری در موضوعات مطرح داشتند.

دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با بیان این‌که موضوع کنگره ششم، پیشرفت ایران در گذشته و حال انتخاب شده است خاطرنشان کرد: با شناخت پیشرفت ایران در گذشته و حال است که می توان برای آینده برنامه‌ریزی کرد از این رو ستاد برگزاری کنگره تصمیم گرفته است پس از جمع‌آوری نظر دانشجویان در این زمینه، هفتمین کنگره را تحت عنوان پیشرفت ایران در آینده برگزار کنند.

متقیان همچنین خاطرنشان کرد: در پایان اردیبهشت ماه سال 1394 براساس نقشه راه تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، چهارمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع پیشرفت ایران گذشته، حال و ‌آینده برگزار می شود که در این کنگره از دیدگاه‌های دانشجویان بهره مند خواهیم شد.

وی با تاکید بر این‌که در این کنگره به کلمه پیشرفت توجه شده است، اضافه کرد: پیشرفت واژه‌ای است که به همراه خود تحول، دگرگونی و حرکت رو به جلو و نو شدن را به دنبال دارد مانند جوانی که با شور، حرکت و امید به آینده مطلوب و نوگرایی همراه است.

دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت، جوانی را به معنی پیشرفت و پیشرفت را به معنی حرکت به سوی اهداف و آرمان‌ها و افق‌های بلند ذکر کرد و گفت: آن گونه که صاحبان فکر و اندیشه گفته‌اند پیشرفت و نو شدن با جوان گرایی حاصل می شود و بدون جوان شدن فکر، اصولا پیشرفتی میسر نیست و اگر هم باشد نمی تواند به کمال مطلوب نایل آید.

متقیان با طرح این سوال که وقتی می گوییم پیشرفت و جوانی دو بال هستند برای حرکت رو به جلو باید بررسی کنیم که آیا هر حرکت رو به جلو، پیشرفت است یا نه، ادامه داد: زمانی جوانی و پیشرفت دو بال حرکت و تحول خواهند شد که سازمان دهی شده و هدفمند باشند یعنی نیروی جوان همراه با برنامه و فکر رو به جلو حرکت کند.

دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با طرح این سوال که پیشرفت را باید از کجا شروع کنیم، خاطرنشان کرد: با شناخت گذشته و پند گرفتن از آن و دانستن موقعیت کنونی است که می توان راهی را برای پیشرفت آینده تعریف کرد. راه رفته را نباید دوباره تجربه کرد. باید از گذشته درس آموخت. اگر خطایی موجب عقب افتادگی و شکست شده نباید تکرار کرد و اگر موفقیت آمیز بود آن را در جهت پیشرفت استفاده کرد.

متقیان، ایجاد تمدن اسلامی را یکی از موفقیت‌های گذشته دنیای اسلام نام برد و خاطرنشان کرد: این تمدن در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم به اوج رسید به گونه‌ای که دانشمندانی نام آور دراین دوره ظهور کردند که امروز پس از قرن‌ها نه تنها مانند آن‌ها در دنیای اسلام به وجود نیامده بلکه امروز بر سر نسبت دادن آن ها به یک سرزمین جار و جنجال است و هر ملتی دوست دارد نام این دانشمند را به خود نسبت دهد.

وی با تاکید بر لزوم شناسایی عوامل موفقیت این تمدن عظیم ادامه داد: مسلمانان، علوم مختلف غیر اسلامی را از تمدن های گذشته به دست آوردند. این علوم را به خوبی آموختند و پس از تجزیه و تحلیل، تفکر و تعمق با نوآوری به تولید علم پرداختند. یعنی نه تنها در برابر علوم وارداتی سر تعظیم فرود نیاوردند بلکه آن علم وارداتی را بومی کردند.

دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با تاکید بر این‌که لازم است تا همین درس را از موفقیت گذشتگان بیاموزیم، اظهار داشت: باید درهای علمی جهان را به روی خود بگشاییم. در علوم وارداتی، تامل و تحقیق و تعمق کنیم و در نتیجه تولید علم داشته باشیم و نظریه جدیدی پدید آورده و علوم وارداتی را نقد عالمانه کنیم.

وی با اشاره به وضعیت کتاب های درسی در دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: ما امروز در برابر این همه تولید علم جهان سر تعظیم فرود نیاورده‌ایم و در برابر این سوال که آیا خود را در برابر آن همه پیشرفت علمی ناتوان می بینیم هر چند پاسخ ما منفی است اما عملا مثبت است.

دبیر ششمین کنگره پیشگامان پیشرفت با بیان این‌که چه اتفاقی افتاد که با آن همه تاکید اسلام بر علم آموزی، متاسفانه مسلمانان جزو بی سوادترین مردم جهان به شمار می روند، افزود: می خواهیم شما جوانان فکر کنید و بار دیگر قلم‌ها را بردارید و با افتخار بنویسید با توجه به تجربه‌های گذشته و امکانات موجود چگونه می توان ایرانی پیشرفته داشت؛ ایرانی سربلند و با برنامه.

متقیان با بیان این‌که ایران اسلامی برای پیشرفت خود چشم امید به جوانانی دوخته است که دیروز در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس افتخار آفریدند، خاطرنشان کرد: ایران اسلامی امروز برای پیشرفت همه جانبه کشور، چشم امید به این جوانان دارد و امروز ما مصمم هستیم الگویی برای پیشرفت خود طراحی کنیم که بر آمده از تفکر ایرانی و مطابق با واقعیت‌های بومی جامعه و بر آمده از اعتقادات و مبانی دینی باشد.

 

Back to top