دوشنبه, ۰۳ دی ۱۴۰۳

دبیر هشتمین کنگره پیشگامان پیشرفت با بیان اینکه وقتی از پیشرفت صحبت می‌کنیم هدف از آن در نهایت دسترسی به تمدن‌سازی اسلامی است، گفت:‌ ۴۸۱ مقاله به این کنگره رسید و در نهایت ۲۴۰ مقاله پذیرفته شدند.

 به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن ایکنا، هشتمین کنگره پیشگامان پیشرفت، افق‌ و تدابیر، امروز پنجشنبه، 28 آبان‌ماه با حضور 500 نفر از نخبگان جوان سراسر کشور در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.

بعد از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، هادی اکبرزاده، دبیر هشتمین کنگره پیشگامان پیشرفت به بیان صحبت‌هایی پرداخت و گفت: کنفرانس بعدی را که پنجمین کنفرانس است را همزمان با کنگره بعدی که نهمین کنگره است برگزار می‌کنیم.

وی به هدف از برگزاری این کنگره اشاره و اظهار کرد: بررسی پیش‌نویس‌ها، اسناد و تولیدات علمی که در رابطه با الگوی پایه پیشرفت تهیه شده هدف از این کنگره است.

پذیرش 240 مقاله

اکبرزاده افزود: برای این کنگره 481 مقاله دریافت شد و توسط جمع 30 نفره‌ای از اساتید شاخص و مطرح داوری شد،‌ در نهایت 240 مقاله پذیرفته شد، از این 240 مقاله، 20 مقاله به صورت شفاهی، امروز ارائه می‌شود و 133 مقاله به دلیل محدودیت زمانی به صورت پوستر ارائه خواهد شد.

وی در توضیح برنامه‌های امروز گفت: غیر از افتتاحیه و اختتامیه، چهار نشست داریم و در هر کدام از آن‌ها سه نفر از اساتید صاحب نظر سخنرانی خواهند کرد، تعداد بیشتری مقاله داشتیم که علاقه داشتیم به صورت پوستر ارائه شود منتهی فضای محدود اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.

 دبیر این کنگره ادامه داد: نمایشگاه جانبی از 190 رساله و پایان‌نامه در این نمایشگاه در معرض دید عموم گذاشته شده است، حدود 30 نفر از اساتید کشور امروز اینجا حضور دارند.

اکبرزاده در ادامه صحبت‌هایش به ارائه توضیحاتی راجع به الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت و گفت: الگو یعنی نقشه راه پیشرفت کشور، این سؤال پیش می‌آید که با توجه به اینکه پیشرفت نقشه راه تحول اجتماعی است آیا تحول اجتماعی قابل مدیریت است؟ پاسخ مثبت است، جلوی تحولات را نمی‌توان گرفت اما می‌توان آن‌ها را مدیریت کرد، مثال بارز آن انقلاب اسلامی و مصداق دیگرش بیداری اسلامی است.

وی ضمن تصریح این مطلب که وقتی از پیشرفت صحبت می‌کنیم هدف از آن در نهایت دسترسی به تمدن‌سازی اسلامی است، اظهار کرد: جامعه را نمی‌توان متوقف کرد باید تدابیری بیندیشیم که کم کم تحولات رخ دهد.

چه نیازی به تدوین الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت است؟

دبیر کنگره پیشگامان پیشرفت عنوان کرد: با این سؤال مواجه هستیم که علی رغم وجود اسناد راهبردی متعدد، چه نیازی به تدوین سند دیگری است؟ این الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت چه ضرورتی دارد؟ برای این منظور باید از اسناد برنامه‌ای کشور آسیب‌شناسی داشته باشیم، عدم ابتناء بر یک نظریه منسجم، استاتیک و غیر پویا بودن به این معنی که عنصر زمان و دینامیک بودن در آن‌ها وجود ندارد و عدم دلبستگی فراگیر نخبگانی به این اسناد از آسیب‌های اسناد موجود هستند.

وی با اشاره به ویژگی‌های مطلوب برای الگو، گفت: باید انسجام نظری و تئوریک داشته باشد، انعطاف‌پذیر و پویا باشد، اگر سندی تهیه می‌شود باید مشارکت فراگیر نخبگانی برای تضمین اجرا وجود داشته باشد، جامعه هدف ما، جامعه علمی و نخبگانی کشور به عنوان پرچم‌دار این حرکت فکری و هم جوانان به عنوان موتور تحولات اجتماعی هستند.

 اکبرزاده گفت: برای طراحی الگو نقشه جامعی را تنظیم کرده‌ایم، بخش‌های اصلی الگوی پایه شامل مبانی، رسالت، اهداف و تدابیر است؛ وقتی صحبت از مبانی اسلامی پیشرفت می‌کنیم یعنی پیش‌فرض‌هایی که باید در طراحی الگو، آن‌ها را رعایت کنیم که شامل فطرت الهی انسان، هدایت تکوینی و ... می‌شود.

وی با اشاره به حوزه آرمان‌ها، گفت: آرمان‌ها یعنی ارزش‌های فرازمانی و فرامکانی جهت‌دهنده پیشرفت. یک حوزه بسیار مهم حوزه افق است، یعنی هدف‌های مطلوب و قابل حصول تا 50 سال پس از آغاز اجرای الگو، حوزه مهم دیگر حوزه تدابیر است، یعنی اقدامات اساسی و تصمیمات کلان عاقبت‌اندیشانه که جهت نیل به افق باید به آن‌‌ها برسیم؛ برای رسیدن به افق و تدابیر باید به چند نکته دقت کنیم که این نکات شامل مسئله‌شناسی، سیاست‌های کلی نظام، فرصت‌ها و تهدید‌ها، آینده‌پژوهی، تجارب جهانی، قابلیت‌های راهبردی کشور و سرمایه‌های ماندگار می‌شود؛ حاصل همه این بحث‌ها در مجموعه افق و تدابیر قرار می‌گیرد، به طور مثال روند کاهش فساد را در نظر گرفته‌ایم، برخی از تدابیری هم که تابحال به دستمان رسیده است شفافیت‌سازی معیشت مسئولان حکومتی، برخورد قاطع و بدون تبعیض با مفسدان در درون نظام به ویژه در میان مدیران ارشد است، یکی دیگر از اهداف افق، تولیدات و خدمات دانش‌بنیان است.

اکبرزاده عنوان کرد: کنگره بعدی 29 و 30 اردییبهشت‌ماه برگزار می‌شود و موضوع آن الگوی پایه پیشرفت است، انتظار این است که جوانان یک ورود تخصصی به آن داشته باشند.

 

Back to top