دوشنبه, ۰۳ دی ۱۴۰۳

یک عضو اندیشکده علوم اجتماعی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تاکید بر اینکه جوانان مجری مصوبات این‌مرکز در آینده هستند، گفت: الگوی پیشرفت ناظر به آینده است اما در این مسیر از شرایط گذشته و شرایط حال نیز بهره می‌برد بنابراین جوانان نقش اصلی اجرای مصوبات آن را دارند.

به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، "دوازدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت با عنوان ظرفیت ها، چالش ها و تدابیر پیشرفت ایران" صبح امروز (پنجشنبه ۲۲ آذر)   از سوی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دانشگاه الزهرا برگزار شد.

این مراسم با پخش صحبت های مقام معظم رهبری با عنوان پیشرفت کشور و برنامه مربوط به آن و تبیین الگوی پیشرفت ایرانی _اسلامی آغاز شد.

در ابتدای این مراسم دکتر سوسن باستانی، عضو هیات علمی و استاد گروه علوم اجتماعی دانشگاه الزهرا و عضو اندیشکده علوم اجتماعی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به نقش جوانان در پیشرفت گفت: نکته مثبتی که مرکز از شروع به کار خود برای تهیه و تدوین و به اجرا رساندن الگو مد نظر قرار داده توجه به موضوعات متفاوت در اندیشکده های متفاوت با حضور افراد در حوزه های مختلف و توجه به گروه های مختلف اجتماعی بوده که از نخست در دستور کار قرار گرفت.

عضو اندیشکده علوم اجتماعی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح کرد: چون قرار است توسط این الگو به نیازهای گروه‌های اجتماعی مختلف و در سالهای آینده پاسخ دهیم بنابراین الگوی پیشرفت ناظر به آینده است اما در این مسیر از شرایط گذشته و شرایط حال نیز بهره می برد.

 وی ادامه داد: در این بین جوانان به عنوان کسانی که قرار است در آینده مجری مصوبات الگو و تصمیم گیری ها باشند، ضروری است از همان ابتدا درگیر مسائل باشند.

باستانی افزود: لازم است صدای جوانان در مراحل مختلف شنیده شود و بر این مبنا برنامه‌ریزی ها و تصمیمات نهایی شود.

وی با اشاره به اینکه نقش جوانان در این مسیر ضروری و تعیین کننده است گفت: جوانان باید به عنوان نیروهای خلاق و نقاد مطالبات خود را مطرح کنند و همچنین با توجه به مباحث نقش نظارتی ایفا کنند.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: این موضوع در کشور ما به عنوان یک کشور جوان از اهمیت دوچندانی برخوردار است. مساله ای که باید در کشور آغاز شود مقوله گفت و گوی بین نسلی است، نسلی که بر اساس تجربیات درگیر تهیه و تدوین الگوی پیشرفت است و نسلی که قرار است مجری آن باشد.

باستانی ادامه داد: نکته دیگر اینکه مرکز سعی کرده مدام مسائل جامعه و تغییرات را در الگو لحاظ کند و با توجه به تغییرات اجتماعی که در سطح جهان و داخل کشور به سرعت اتفاق می‌افتد، لازم است توجه خودمان را به سرعت و مسائل جهانی بیشتر معطوف کنیم.

وی در ادامه موضوع تشویق جوانان به مسائل کشور و مسائل مدیریتی، نقش زنان و دختران در پیشرفت، توجه به مطالبات جوانان و توجه به مسائل مختلف و نیازهای کشور از جمله محیط زیست را از موضوعات اصلی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دانست.

در ادامه زهرا یدی دانشجوی دانشگاه الزهرا به نمایندگی از جوانان به ایراد سخنرانی پرداخت و با اشاره به گذشته و انقلاب اسلامی ایران گفت: مطالبه امام و انقلاب تمدن سازی اسلامی بوده و تنها متمرکز بر کشور ایران نبوده است.

وی توسعه دولت محور در قالب برنامه و نظام بودجه و نه متکی به فرهنگ و نیروی اجتماعی و مردم را یکی از عوامل نرسیدن به افق بلند مدت مد نظر انقلاب دانست و گفت: حرکات ضد و نقیض، تقلید کورکورانه از غرب، عدم عملیاتی کردن اسناد راهبردی کشور از دیگر عوامل این عدم پیشرفت است.

بر اساس این گزارش، محور اصلی کنگره، محورهای موضوعی الگوی پایه پیشرفت و مقوله تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی و عدالت و پیشرفت از محورهای ویژه این کنگره هستند.

Back to top