عضو هیات علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، يك سند بالادستى نسبت به همهى اسناد برنامهاى كشور و چشماندازها و سياستگذارىهاى کلان كشور خواهد بود.
به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی جعفرپیشهفرد در نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که به صورت برخط برگزار شد، چالشها و الزامات پیاده سازی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را تبیین کرد.
وی ادامه داد: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، يك سند بالادستى نسبت به همهى اسناد برنامهاى كشور و چشماندازها و سياستگذارىهاى کلان كشور خواهد بود. يعنى حتّى چشماندازهاى 20 ساله، اسناد برنامه ای و سياستهاى كلان كشور، بايد از اين الگو پيروى كند و در درون اين الگو تعریف و تدوین شود. سند الگوی پایه در حال گذار از فرآیندی است که حاصل آن الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خواهد بود. در این فرآیند، دستگاه سیاست گذاری کلان کشور، بخش قانون گذاری، دستگاه اجرایی، شوراهای عالی و جامعه نخبگانی و آحاد مردم، بازیگران اصلی هستند و در مرحله پیاده سازی و اجرا نیز همین بازیگران نقش آفرینی خواهند کرد.
مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: یکی از عوامل موثر بر موفقیت و کار آمدی این فرآیند، باز آرایی و چینش مناسب مخاطبان کلیدی و تعیین نقش و جایگاه و رابطه هریک با دیگری و نیز باز تعریف نقش راهبردی آنها در شکل گیری دولت اسلامی و جامعه اسلامی به معنای واقعی کلمه است و با توجه به اهمیت جایگاه نظارت همگانی در شکل گیری و استمرار نظام اسلامی، تضمین موفقیت این روند، خود مستلزم نظام نظارت همگانی مبتنی بر امر به معروف و نهی از منکر بر روند اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از سوی آحاد مردم است. بازیگران اصلی در دو گروه عمده کارگزاران نظام اسلامی و مردم قرار می گیرند و دو رکن مهم کارگزاران نظام اسلامی و مردم را در کنار رکن سوم یعنی نظام اسلامی شکل می دهند.
جعفرپیشهفرد تصریح کرد: با بهره گیری از سیره علوی علیه السلام و منابع اسلامی رویکرد تلفیقی مرکب از رویکردهای تحلیلی و استنباطی، چالشها و الزامات اساسی که متوجه بیان جایگاه و رابطه متقابل سه رکن به هم پیوسته نظام اسلامی، کارگزاران نظام و مردم است، بیان و تحلیل می شود. نتایج حاصل می تواند هم در مرحله نهایی سازی سند الگو، به عنوان تدابیر اساسی و سیاستهای کلان و هم در مرحله پیاده سازی آن مورد توجه قرار گیرد.
وی واژههای کلیدی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، چالشها و الزامات اساسی، سیره علوی علیه السلام، نظارت همگانی، امر به معروف و نهی از منکر را از جمله کلیدواژههای مهم دانست.