چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

شصت و دومین نشست از سلسله نشست‌های اندیشه‌ورزی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با موضوع آینده پژوهی در پرتو الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار می‌شود.

در این نشست و در جمع اساتید و صاحبنظران این حوزه بحث و بررسی می‌شود:

طرح ایجاد مکتب ایرانی آینده پژوهی در پرتو الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

آینده پژوهی ایرانی یک رشته علمی و کاربردی است که با رویکرد بومی و ایرانی-اسلامی به بررسی و تحلیل چالش‌ها، فرصت‌ها، راهکارها و سناریوهای مختلف آینده می‌پردازد. این رشته با هدف تولید و تقویت دانش و ادبیات آینده پژوهی و ترویج و گسترش آن در سطوح مختلف جامعه و تصمیم‌گیری‌های کلان کشور فعالیت می‌کند.

مکتب به مجموعه‌ای از افراد، نهادها، اندیشه‌ها، روش‌ها و ارزش‌هایی گفته می‌شود که در یک حوزه علمی یا هنری با هم اشتراک دارند و از یکدیگر تأثیر می‌پذیرند. مکتب آینده پژوهی ایرانی یک جریان نظری و عملی است که با رویکرد بومی و ایرانی-اسلامی به بررسی و تحلیل چالش‌ها، فرصت‌ها، راهکارها و سناریوهای مختلف آینده می‌پردازد. مکتب آینده پژوهی خصوصیاتی دارد که می‌توان به برخی از آنها اشاره کرد:

  • مکتب آینده پژوهی ایرانی از منظر اسلامی به آینده می‌نگرد و آن را به عنوان یک فرصت برای تعالی، امید و سعادت دنیوی و اخروی می‌داند. این مکتب با توجه به ارزش‌ها و آرمان‌های اسلامی و ایرانی، آینده مطلوب خود را تعریف و ترسیم می‌کند و برای ساختن آن اقدام می‌کند.
  • مکتب آینده پژوهی ایرانی از منظر علمی به آینده توجه ویژه دارد و آن را به عنوان یک پدیده پیچیده و چندبعدی می‌شناسد. این مکتب با استفاده از روش‌ها و ابزارهای آینده پژوهی، آینده‌های ممکن، محتمل و مرجح را شناسایی، تحلیل و پیش‌بینی می‌کند و برای انتخاب و تحقق آینده مرجح و مطلوب راهبردپردازی و سیاستگذاری می‌کند.

این نشست با سخنرانی دکترمحمدرحیم عیوضی عضو اندیشکده علم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و استاد دانشگاه تهران روز شنبه 21 مهر 1403 به صورت حضوری و مجازی برگزار می‌شود؛ علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر به پوستر این نشست مراجعه کنند.

Back to top