پنجشنبه, ۱۷ آبان ۱۴۰۳

در جلسه اندیشکده عدالت که به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر میر معزی و با حضور اعضا تشکیل شد، مشارکت موثر اندیشکده عدالت در برگزاری کنفرانس‌های سالانه پرداخته‌شد.

در این جلسه متن پیش-نویس زیرمحورهای پیشنهادی اندیشکده عدالت که براساس محورهای کنفرانس تهیه شده‌بود، جهت اظهار نظر اعضای اندیشکده قرائت واز اعضای اندیشکده خواسته شد در خصوص نحوه مشارکت بیشتر اندیشکده عدالت در کنفرانس چهاردهم اظهارنظر نمایند.
دکتر عیوضلو عضو اندیشکده عدالت با اشاره به متن تهیه شده اظهار داشت: بایستی به صورت ملموس موضوعاتی را مطرح کرد که به صورت مستقیم به بحث عدالت مرتبط می‌شوند(مانند تامین اجتماعی و... ).
حجت‌الاسلام سیدباقری بااشاره به تدوین زیرمحورهای پیشنهادی، اظهار داشت تلاش شده، دو موضوع اصلی "عدالت" و "سند الگو" به صورت پررنگ دیده شود وی در ادامه پیشنهاد داد: به منظور همراهی بیشتر اندیشکده عدالت با دبیر محترم کنفرانس کارگروهی در اندیشکده عدالت در خصوص کنفرانس چهاردهم تشکیل، تا برن‌ریزی و هماهنگی مشارکت موثر اعضا در کنفرانس اعم از ارائه مقاله، داوری مقالات، اولویت‌بندی مقالات و تشکیل میزگرد تخصصی توسط اندیشکده عدالت را، در کنفرانس پیگیری نماید.
وی ضمن درخواست از اعضای محترم اندیشکده جهت اعلام آمادگی برای ارسال مقاله به کنفرانس اظهار داشت خود در حال‌ تدوین مقاله‌ای با موضوع محور اصلی سوم (گفتگوی ملی درباره الگو؛ به سوی اجماع نخبگانی و مشارکت فعال مردمی) برای ارسال به دبیر خانه کنفرانس است.
دکتر میرسندسی یکی دیگر از اعضای اندیشکده تاکید کرد، کلید واژه "برابرانگاری" در عرصه‌های مختلف در زیرمحورهای کنفرانس به کار گرفته شود تا بتوان به قانون و نقش آن در عدالت و توسعه (مفهوم عدالت اجرایی یا رویه‌ای) پرداخت.
•  دکتر مخزن موسوی عضو دیگر اندیشکده با اشاره به اینکه در حال حاضر خلا جدی در نظام اداری کشور به ویژه در بخش نطارتی داریم به موضوع ایجاد ساختار نظام نظارتی فرایندی و رفع ایراد نظام نظارتی فعلی پرداخت و تاکید کرد در مقالات‌ کنفرانس به این مهم پرداخته شود.
حجت‌الاسلام نبوی عضو دیگر اندیشکده با اشاره به محتوای برنامه هفتم از منظر عدالت، اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه بمنظور حل ناترازی‌ها، رقابت، توسعه بازار، محدود ساختن اختیارات دولت را واگذاری اختیار تصمیم‌گیری به بازار می‌داند.
وی ادامه داد: برنامه هفتم توسعه از منظر عدالت در اندیشکده به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.
•  دکتر برزگر عضو دیگر اندیشکده نیز اظهار داشت: در ارائه زیرمحورها بایستی مثلث "الگو، عدالت، برنامه هفتم"مورد توجه باشد، تا بتوان موضوع "عدالت پیامدی و پیامد شعار عدالت و اقدامات مربوط به آن در دولت‌های مختلف" رامورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر میرمعزی رییس اندیشکده در جمع‌بندی نکات ارائه شده گفت: عناوین زیرمحورهای همایش باید کّلی باشد، تا امکان مشارکت بیشتر پژوهشگران فراهم گردد، وی اضافه کرد یکی از موضوعات قابل توجه بحث پیشران‌های عدالت در سند الگو است که در چارچوب مفهومی نظری عدالت به آن پرداخته شده است.

Back to top