یکشنبه, ۰۲ دی ۱۴۰۳

ششمین نشست اندیشه ورزی اندیشکده چرخه نوآوری به صورت حضوری - مجازی  و به ریاست دکتر سالار آملی، رئیس اندیشکده چرخه نوآوری برگزار شد.

در این نشست مهندس حمیدرضا قدمنان رئیس و مدیرعامل شرکت آرمان رایان شریف به ارائه موضوع "عامل‌های هوش مصنوعی شخصی، ابزار نوین غول‌های فناوری در حکمرانی بر جامعه جهانی؛ نگاهی میدانی بر مسیر پر چالش کسب و کارهای ایرانی در رقابت با غول های فناوری" به سخنرانی پرداختند.

 ایشان در سخنرانی خود تاریخچه کلی شکل گیری کسب کار خود در حوزه هوش مصنوعی پرداخت و از انگیزه آغاز فعالیت در این حوزه تا مراتب رشد و چالش‌های پیش رو در این مسیر را بازگو کردند؛ از چگونگی انتخاب تیم کوچک خود با توجه به پیش بینی‌ها در مورد وضعیت آینده فناوری‌ها در آن زمان، تا موفقیت‌ها، چالش‌ها و انتظارات حمایتی در این راستا. ایشان همچنین به نمونه‌هایی از محصولات خود اشاره داشتند؛ از جمله سکوی هوش مصنوعی آرمان (آیپا) و سرویس‌های ارائه شده، پردازش‌ها و تحلیل‌ها بر روی ویدئو و دوربین، فعالیت‌ها در حوزه Conventional AI  و Dialog Management، دستیار صوتی و ویس‌بات مسیریابی اپراتور هوشمند MINA و ... ایشان همچنین از مشکلاتی چون مشکلات محیطی، اختلالات ارزی و نواسانات در حجم و چگونگی سیاست‌های حمایتی دولتی و نیز انعطاف‌ها و تغییر رویکردهای تیم خود، در زمان مواجهه با آنها سخن گفتند.

مهندس قدمنان در این نشست تخصصی مواردی را به عنوان مهمترین توصیه‌های خود در این زمینه چنین بیان فرمودند: در فضای کسب و کار حوزه AI نباید خود را محدود به ایران کرد؛ برای مثال ما استارتاپ‌هایی داریم که در قطر و عمان خدمات ارائه می‌کنند. مهم است که جهت همراهی بهتر حکمرانی با فضای کسب و کار هوش مصنوعی، درک درستی از آن بوجود آید. باید توجه داشت که بخش خصوصی تا حدی می تواند روی کمک حاکمیت حساب کند. باید در بررسی لایه‌های فضای کسب و کاری حوزه هوش مصنوعی به نقش فضای بین الملل نیز توجه کرده و به آن اهمیت داد. با مشارکت بخش خصوصی، ساختار سازمانی مناسبی را می توان سامان داد، برای مثال، خوشه اقتصادی تولید محتوا داشت. در رابطه با بحث تاثیرات فناوری هوش مصنوعی بر زندگی بشر، با مرور سیر تکاملی انقلاب های صنعتی، برخی علت های زمینه‌ای و آثار آنها، می‌توان گفت که در طی دوران، هر تغییر فناورانه، تغییرات اجتماعی خود را به همراه داشته است؛ همچنین تبعات آن در حوزه سیاسی نیز باید مدنظر داشت. به نظر می‌رسد در تحولات امروزی، شاهد این خواهیم بود که این جابه جایی از طبقه نخبگان به ماشین صورت خواهد گرفت؛ حتی با تجربه بعضی موارد شگفت انگیز، به نظر می‌رسد AI Scientist در حال جایگزین شدن با نقش دانشمندان است. در بررسی تاثیرات حوزه هوش مصنوعی، بر اساس تجربیات گذشته بشر، با اذعان به تحولات در تمام ابعاد زندگی انسان و تغییر سیر زندگی، باز هم نمی‌توان بیش از حد رویایی فکر کرد و در واقع انتظار می‌رود که این سطح از تحولات در نهایت باعث شود انسان نیز  خود را وفق داده و Optimize  کند. در واقع بابرآوردن احتیاجات ساده تر توسط AI خود را به سطح بالاتری ارتقا دهد. باید داده های فراوان اطرافمان را مدیریت کنیم تا با مدیریت اطلاعات و دانش، بستری برای تصمیم گیری هوشمند لحاظ شود.

در پایان این نشست، آقای دکتر سالار آملی، ضمن تشکر و قدردانی از سخنران محترم و دیگر شرکت کنندگان به صورت حضوری و مجازی، با مروری بر نکات برجسته نشست و تاکید بر تک زیست نبودن این فناوری تحول ساز و دگرگون کننده و لزوم داشتن زیست بوم برای این حوزه، تاکید کردند. همچنین ایشان با موفق برشمردن فعالیت‌های جناب آقای مهندس قدمنان، شناخت و ارزیابی سنجیده، اولویت‌دهی و انتخاب مناسب در بین ترندهای حوزه فناوری برای هدف گذاری رویکرد و ورود به این حوزه را هوشمندانه دانستند. همچنین توجه به R&D را امری حساب شده و بودجه‌های حمایتی برای امکان پذیری این امر را با اهمیت لحاظ کردند. ایشان همچنین داشتن انعطاف و جهت گیری تجاری در زمان محدودیت‌ها را هوشمندی دیگری در این رابطه عنوان کردند.

Back to top