شنبه, ۰۳ آذر ۱۴۰۳
  • نشست تخصصی علم،پیشرفت و سبک زندگی
    نشست تخصصی علم،پیشرفت و سبک زندگی
  • هفتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    هفتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • کنگره پیشگامان پیشرفت
    کنگره پیشگامان پیشرفت
  • تک نگاشت های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    تک نگاشت های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • نشست مشترک نمایندگان آکادمی حکمرانی چین با رؤسای اندیشکده های مرکز
    نشست مشترک نمایندگان آکادمی حکمرانی چین با رؤسای اندیشکده های مرکز
  • دیدار اعضای شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با رهبر معظم انقلاب
    دیدار اعضای شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با رهبر معظم انقلاب
  • کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • نشست تخصصی هوش مصنوعی و خلاقیت های انسانی
    نشست تخصصی هوش مصنوعی و خلاقیت های انسانی
  • چهاردهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

ظرفیت تدابیر سند الگو در حل مسایل خانواده

در ادامه جلسات اندیشکده خانواده و طرح مباحث راهبردی، با استفاده از سند الگو و تبیین محتوای سند، در یکصد و بیست و ششمین جلسه این اندیشکده موضوع «ظرفیت تحول تدابیر سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ناظر به حل مسائل خانواده» در دستور کار قرار گرفت.

در این جلسه که به ریاست دکتر افروز و با حضور اعضای اندیشکده خانواده و دیگر اندیشکده‌های مرکز وتعدادی از میهمانان مدعو از اندیشکده کسب و کار دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، برگزار شد. به محتوای تدابیر سند الگو و ادبیات آن درسند پرداخته و گفته شد؛ مجموعه تدابیر سند، به منزله تصمیمات بزرگی است که انتظار می‌رود با درک درست و دقیق از قلمرو مسائل واجرای دقیق آن بتوان تحول بنیادی در عرصه‌های خاص فرهنگی و اجتماعی کشور ایجاد کرد.
چرا که با شناخت دقیق از تدابیر 54 گانه سند الگو می‌توان محتوای تدابیر را مجموعه‌ای دانست، منظومه‌وار، پیوسته و به هم گره خورده که در بین آنها نوعی رابطه تأثیر و تأثر، برقرار شده‌ است، به همین دلیل نمی‌توان برای حل مسائل عرصه‌ای، تنها به تدابیر خاصی توجه داشت. لذا بر همین اساس، تنها می‌توان با نگاه چند بعدی تدابیر به تحقق اهداف و افق سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت امید بست. 

تدوین سند بالا دستی نسبت به همه اسناد کشور

اگر ما توانستيم به حول و قوه‌ى الهى، در يك فرايند معقول، به الگوى توسعه‌ى اسلامى ايرانىِ پيشرفت دست پيدا كنيم، اين يك سند بالادستى خواهد بود نسبت به همه‌ى اسناد برنامه‌اى كشور و چشم‌انداز كشور و سياستگذارى‌هاى كشور.

يعنى حتّى چشم‌اندازهاى بيست‌ساله و ده‌ساله كه در آينده تدوين خواهد شد، بايد بر اساس اين الگو تدوين شود؛ سياستگذارى‌هائى كه خواهد شد - سياستهاى كلان كشور - بايد از اين الگو پيروى كند و در درون اين الگو بگنجد. البته اين الگو، يك الگوى غير قابل انعطاف نيست. آنچه كه به دست خواهد آمد، حرف آخر نيست؛ يقيناً شرائط نوبه‌نوى روزگار، ايجاد تغييراتى را ايجاب مي كند؛ اين تغييرات بايد انجام بگيرد.

بنابراين الگو، يك الگوى منعطف است؛ يعنى قابل انعطاف است. هدفها مشخص است؛ راهبردها ممكن است به حسب شرائط گوناگون تغيير پيدا كند و حك و اصلاح شود. بنابراين ما در اين قضيه هيچ دچار شتابزدگى نخواهيم شد. البته شتاب معقول بايد وجود داشته باشد؛ ليكن شتابزده نخواهيم شد و ان‌شاءاللَّه با حركت صحيح و متينى پيش خواهيم رفت.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

انقلاب اسلامی ایران؛ تداوم تمدن سازی اسلام 

 در دو سده اخير، ايرانيان پيشتاز مبارزات ملي و اسلامي در ميان مسلمانان جهان بوده‌اند. مردم ايران، باانقلاب شکوهمند اسلامي به رهبري امام خميني ( ره) و تداوم آن با هدايت زعيم حکيم امت، آيت الله خامنه‌اي دام ظله، فصل مهمی در تاريخ ايران و اسلام گشودند و به برکت مجاهدت جوانان و خون شهيدان و استقامت جانبازان انقلاب و دفاع مقدس، وابستگي به قدرت‌هاي جهاني، استبداد و خفقان سياسي و زرپرستي، فقر و فحشا و بدعت‌ها، خرافات و تحجر را نفي کردند. بدين سان، ايرانيان استقلال، آزادي، عدالت، عزت، علم، رفاه و خدمت به انسان‌ها را مطلوب خويش ساخته، جمهوري اسلامي را که رهاورد انديشه روشن و بلند امام راحل، مبتني بر آراي عمومي، طبق اصول و قواعد اسلامي در قالب مردم‌سالاري ديني است را آگاهانه پذيرفتند. آنان در طول بيش از چهار دهه مجاهدت، مقاومت، ايثار، شهادت، تدبير و مديريت، به استقرار جمهوري اسلامي و تأمين استقلال سياسي کشور همت گماشتند و به فقرزدايي، پيشرفت‌هاي علمي، فناوري، آموزشي، بهداشتي، دفاعي، مبارزه با زورگويان و زرپرستان و متجاوزان به حقوق مردم و بيت‌المال، کم يا بيش دست يافتند. 

برگرفته از: مقدمه پیش نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top