شنبه, ۰۳ آذر ۱۴۰۳

نخستین نشست حلقه فكري جوانان با موضوع «نوآوري، كارآفريني و اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهی» با سرپرستی دکتر حسین سالارآملی استاد محترم دانشگاه امیر کبیر  و جمعي از اعضاي اين حلقه فكري در محل سالن همايش هاي مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار گرديد.

اين سلسله نشست‌ها قرار است با هدف ارائه دستاوردهای علمی نو در موضوعات مربوط به پیشرفت و توسعه در ابعاد گوناگون آن و نیز استفاده از ظرفيت‌هاي فكري و مشاوره‌اي دانشجويان ممتاز و علاقه‌مند در حوزه مباحث پيشرفت و ايجاد محيط انديشه‌ورزي و دريافت نظرات و ايده‌هاي تازه از جوانان و در قالب حلقه‌هاي فكري جوانان به طور مداوم و منظم برگزار گردد. در ابتدا جناب آقای دکتر سالارآملی توضیحات مبسوطی در خصوص اهمیت نوآوري، كارآفريني و اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهی و جایگاه آن در پیشرفت همه جانبه کشور ارائه فرمودند. وی همچنین به رابطه‌ی نوآوری و اشتغال و شرکت‌های دانش‌بنیان، لزوم تبیین مدل و سیستم و جایگاه جوانان در آنها و ... اشاره کردند.

در ادامه، جناب آقای دکتر طیبی، استاد محترم دانشگاه علم و صنعت از مشکلات موجود در راه تجاری‌سازیِ نظریات، نوآورهای‌ها و علم تولید شده سخن گفت. وی شیرین‌ترین بخش را مرحله‌ی اول: یعنی تولید علم و فن دانست و افزود که دشواری اعظم این راه از تجاری‌سازی یعنی بکارگیری علم و فن شروع می‌شود. وی علت اصلی این معضل را نبود اراده و برنامه در کشور دانست و گفت: تا  حوزه سیاستگذاری در کشور اصلاح نشود این مشکل مرتفع نخواهد شد.

در ادامه جلسه و پس از معارفه افراد و سوابق مطالعاتی، پژوهشی و اجرایی آنها، هر يك از حاضرين به بيان ديدگاه ها، نظرات و دغدغه‌هاي خود در موضوعات مرتبط با نوآوري، كارآفريني و اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهی از جمله؛ تجربیات کارآفرینی و مشکلات و دغدغه‌های موجود در این عرصه، عدم ثبات سیاستگذاری به علت تغییرات مدیریتی سیاسی وسیع و سریع، تعریف نیازها و تبیین حرکت علمی کشور بر اساس آن، عدم توجه به روند صحیح تولید علم و لزوم جهت‌دهی به آن، رابطه‌ی پیشرفت و فن‌آوری، شکاف بین علم و صنعت، فرهنگ قانون‌‌پذیری و حقوق مالکیت فکری، عدم همبستگی و ارتباط مناسب بین علوم، لزوم اعتماد به جوانان و فراهم آوردن فرصت نقش‌آفرینی آنان، اهمیت انجام کار تیمی، مدیریت دانش، جذب سرکایه‌گذاران داخلی و خارجی جهت تبدیل علم به تکنولوژی، مشکلات بوروکراسی، تاسیس بانک جوانان با محوریت اشتغال‌زایی برای جوانان و ... پرداختند.

سپس دکتر سالارآملی بر اهمیت یافتن راه‌حل (حداقل تعدادی از آنها در همین حلقه فکری) برای مشکلات موجود کشور در بخش فن‌آوری تاکید کردند و به جمع‌بندی و جهت‌‌دهی نهایی مباحث و پاسخگويي به سوالات مطروحه حاضرين، پرداختند.

 در انتهای نشست مقرر گردید در جلسه آینده، هر یک از شرکت‌کنندگان در زمینه‌‌های نوآوری و کارآفرینی، تبیین سیستم و افراد درون سیستم و نگاه به دیگر کشورها و الگو‌ها (بنچ‌مارک) گزارشی ارائه دهند.

Back to top