چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که یکی از دغدغه‌های شهید مطهری به اتمام رساندن طرح‌های ناتمام و بنیادین انقلاب بود، گفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از مقوله‌های مهم کشور است که تحقق آن به پشتوانه نظری در حوزه فلسفه سیاسی نیاز دارد با داشتن نظریه‌ای واحد و منسجم در این زمینه، می‌توان از مبانی به افق رسید.

به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، علی لاریجانی امروز (دوشنبه ۱۴ بهمن ماه) در سی و پنجمین نشست گفت‌وگوهای راهبردی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با تبریک فرا رسیدن دهه فجر، گفت: الگوی اسلامی ایرانی برای حکمرانی کشور امری مهم محسوب می‌شود. از همه افرادی که در این راه اهتمام ورزیده‌اند، تشکر می‌کنم. به خصوص که تنوع عناوین مورد استفاده نشان می‌دهد ابعاد مختلف در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مدنظر قرار گرفته است.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که برگزاری گفت‌وگوها و نشست‌های علمی با حضور اساتید و صاحب‌نظران از اقدامات ارزشمند در مسیر دستیابی به الگوی اسلامی ایرانی است، افزود: یکی از دغدغه‌های شهید مطهری درباره آینده انقلاب ناتمام ماندن طرح‌های مهم و بنیادین بود و ما طرح های بنیادین مهمی داریم که باید تمام شوند.

رییس قوه مقننه خطاب به استادان دانشگاه و پژوهشگران حاضر در این نشست، بیان کرد: یکی از سوال‌های بنده این است که موضوع الگوی اسلامی ایرانی را جزو کدام یک از حوزه‌های معرفتی می‌دانید؟ مشخص است که در تدوین مبانی این الگو دقت بسیاری به خرج داده شده و ابعاد مختلف جامعه شناسی را در نظر گرفته‌اید.

وی با تاکید بر لزوم پاسخ به این پرسش که الگوی اسلامی ایرانی جزو کدام یک از معارف قرار می‌گیرد، توضیح داد: جریان‌های مختلفی در پیروزی انقلاب و ساقط کردن رژیم پهلوی نقش داشتند و زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید اختلاف‌نظرهایی به وجود آمد؛ حال آن که جریان چپ برای خود الگوی حکمرانی برخی کشورها را داشت و جریان غربگرا نیز الگویی عینی مطابق روش حکمرانی برخی کشورها را برای خود در نظر گرفته بود، اما افراد دارای تفکرات اسلامی متفاوت می‌اندیشیدند.

لاریجانی با اشاره به وجود ارتباط بین دو مقوله عدالت تشریعی و تکوینی و با بیان این که از منظر قرآن کریم، فلسفه بعثت انبیا و ارسال رسل عدالت بوده است، عدالت را مبنای الگوی اسلامی  ایرانی پیشرفت دانست و تصریح کرد: در تبیین عدالتی که به این معنا در تفکرات اسلامی به کار رفته، نباید دچار تقلیل‌گرایی شد و آن را صرفا به مولفه‌هایی از قبیل ضریب جینی یا عدالت قضایی فروکاست، بلکه این عدالت نظیر آنچه علامه طباطبایی در شرح آیه فطرت نوشته‌اند، به معنی ایجاد زمینه مساعد توام با آزادی لازم برای رشد استعدادهای مادی و معنوی افراد است.

رییس مجلس شورای اسلامی، جامعه را دارای حقوق فطری و آزادی را طریق رسیدن به عدالت توصیف کرد و گفت: از این منظر، آزادی زمینه‌ساز بروز استعدادها و ایجاد فرصت برابر برای فطرت‌هاست تا بتوانند مسیر تکامل را طی کنند و تنها در چنین شرایطی است که عدالت تحقق می‌یابد.

رییس مجلس شورای اسلامی در پایان، با بیان اینکه با توجه به نزدیک بودن تدوین برنامه هفتم توسعه با ذکر مواردی از تدابیر الگو، اظهار داشت: مناسب است اولویت‌های الگو برای درج در برنامه هفتم توسعه مشخص شود.

پیش از سخنان رییس مجلس شورای اسلامی، دکتر صادق واعظ‌زاده، رییس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گزارشی از فعالیت‌های این مرکز ارائه داد.

Back to top