جمعه, ۱۱ آبان ۱۴۰۳
  • تک نگاشت های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    تک نگاشت های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • کنگره پیشگامان پیشرفت
    کنگره پیشگامان پیشرفت
  • نشست تخصصی هوش مصنوعی و خلاقیت های انسانی
    نشست تخصصی هوش مصنوعی و خلاقیت های انسانی
  • کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • نشست تخصصی علم،پیشرفت و سبک زندگی
    نشست تخصصی علم،پیشرفت و سبک زندگی
  • کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • نشست مشترک نمایندگان آکادمی حکمرانی چین با رؤسای اندیشکده های مرکز
    نشست مشترک نمایندگان آکادمی حکمرانی چین با رؤسای اندیشکده های مرکز
  • ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    ششمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • هفتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
    هفتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
  • دیدار اعضای شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با رهبر معظم انقلاب
    دیدار اعضای شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با رهبر معظم انقلاب

جلسه تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک علمی میان دبیرخانه حوزوی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و جامعه الزهرا (س) با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین رجایی رئیس دبیرخانه حوزوی و دبیر شورای حوزوی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و حجت‌الاسلام و المسلمین هاشمیان، رئیس جامعه الزهرا (س) و برخی از معاونین و مسئولین دو مرکز برگزار شد.

در ابتدای جلسه، پس از تلاوتی چند از آیات کلام‌الله مجید، حجت‌الاسلام و‌المسلمین رجایی ضمن قرائت حکم تأسیس مرکز الگو از سوی مقام معظم رهبری، توضیحاتی را  در خصوص مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و تأسیس دبیرخانه حوزوی ارائه نمودند. سپس ضمن ارائه مباحثی در خصوص تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی مشترک میان دبیرخانه حوزوی و دانشگاه قم، به بیان محورهای این تفاهم‌نامه پرداختند. در ادامه به طرح موضوع همایش پیشرفت از منظر قرآن و حدیث و محورهای این همایش که قرار است در بهمن سال جاری در قم برگزار گردد پرداختند و از مسئولین جامعه الزهرا (ص) دعوت به همکاری و شرکت در همایش فوق نمودند. در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمیان، ضمن اشاره به تأسیس جامعه الزهراء (س) به عنوان مؤسسه‏‌اي براي تحصيل علوم ديني بانوان در سال ۱۳۶۳ با حكم حضرت امام (قدس سره) گفت دانشگاه جامعه الزهرا (س) در رشته‌هاي: تفسير و علوم قرآن، تاريخ اسلام،‌ تعليم و تربيت اسلامي، فقه و اصول، فلسفه اسلامي، كلام اسلامي و مطالعات اسلامي زنان و در برنامه معارف اسلامي در هشت عنوان قرآن کریم و تفسیر، حدیث، عقاید، اخلاق، احکام، خانواده و تربیت، تاریخ اسلام و بینش سیاسی فعالیت می‌نماید. ایشان ضمن بیان اهمیت وجود چنین مرکزی جهت هماهنگی مراکز مختلف و تشویق نهادهای علمی و پژوهشی در جهت‌دهی به مباحث الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، به ارائه مواردی چند در خصوص مفاد تفاهم‌نامه و همکاری‌های مشترک بین دو مرکز پرداخت. در پایان جلسه، تفاهم‌نامه به امضاء رؤسای دو مرکز رسید.

انتخاب کلمه "پيشرفت" به جای "توسعه"

كلمه‌ى «پيشرفت» را ما با دقت انتخاب كرديم؛ تعمداً نخواستيم كلمه‌ى «توسعه» را به كار ببريم. علت اين است كه كلمه‌ى توسعه، يك بار ارزشى و معنائى دارد؛ التزاماتى با خودش همراه دارد كه احياناً ما با آن التزامات همراه نيستيم، موافق نيستيم. ما نمي‌خواهيم يك اصطلاح جاافتاده‌ى متعارف جهانى را كه معناى خاصى را از آن مي‌فهمند، بياوريم داخل مجموعه‌ى كار خودمان بكنيم. ما مفهومى را كه مورد نظر خودمان است، مطرح و عرضه مي‌كنيم؛ اين مفهوم عبارت است از «پيشرفت». معادل معناى فارسى پيشرفت را مي‌دانيم؛ مي‌دانيم مراد از پيشرفت چيست.

 تعريف هم خواهيم كرد كه منظور ما از اين پيشرفتى كه در فارسى معنايش روشن است، چيست؛ پيشرفت در چه ساحت‌هایى است، به چه سمتى است. ما اين وام نگرفتن مفاهيم را در موارد ديگرى هم در انقلاب داشته‌ايم. .... مفهوم پيشرفت، براى ما مفهوم روشنى است. ما «پيشرفت» را به كار مي‌بريم و تعريف مي‌كنيم كه مقصود ما از پيشرفت چيست.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین نشست اندیشه‌های راهبردی

شکوفایی تمدن نوین اسلامی ایرانی

ملت ايران با همه دستاوردها و تجارب و عبرت‌هاي ارزشمند خود، رسالتي ملي، انساني و اسلامي بر عهده دارد. اين ملت در گام دوم انقلاب اسلامي و در عصر پيشرفت‌هاي پرشتاب علمي، اطلاعاتي، ارتباطي، شناختي و نيز تحولات بينشي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي بين المللي، وظيفه دارد، توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي تمدني ايران و اسلام را با استفاده از علم و فناوري روز و تجارب بومي و جهاني، براي نيل به تمدن نوين اسلامي ‌ايراني، شکوفا سازد و آن را براي حل مسائل اساسي کشور و تعالي و سعادت خود، به خدمت درآورد. همزمان، موظف است که توانمندي خويش را براي التيام آلام مسلمانان و مردم جهان و دستيابي ايشان به سعادت، تقديم دارد.
دستيابي به اين هدف، با «پيشرفت» در عرصه‌هاي فکر و علم و معنويت و زندگي، فراهم مي‌شود که متفاوت از توسعه به معني غربي آن و عبارت است از: «تکامل و تعالي پيوسته و پوياي شئون و ساحات گوناگون حيات بشر بر اساس آموزه‌ها و ارزش‌هاي اسلامي، در مسير ظهور استعدادهاي فطري انسان‌ها». اين پيشرفت به الگويي جامع و بلندمدت نياز دارد تا مسير و مقصد آن را معين و تحولاتش را هدايت کند.

برگرفته از: مقدمه پیش نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

Back to top